Buscando Todas las posiciones estilo Todos los estilos en Todas las localizaciones

Nueva búsqueda

 
 
Alvians

Caché

800

Biografia

Que el nom del grup i del disc són estranys és de les primeres coses que es diuen d’Alvians (es pronuncia: Àlvians) i del seu disc Sinusoïdal. Però al conjunt sabadellenc els encanta explicar-ho i no tenen res de pretensiosos. Tot plegat no és més que ganes de navegar per pensaments propers a l’experiència de la vida, per després vestir-los amb les seves cançons.
Ja fa quasi una dècada que el Pere (bateria) i el Dalmau (guitarrista, compositor, veu) passen hores intempestives tocant per locals i allà on els deixin. Des de que el segon va començar a escriure cançons, la banda no ha parat de créixer. L’Anna (baixista, veu), el Néstor (guitarrista solista) i la Clara (veu principal), completen la banda des de fa 3 anys. Amb l’EP primerenc Brúixoles, literalment, van començar a orientar-se en l’estudi i els directes. Teloners de Blaumut com a premi d’una votació popular, coneixedors dels locals de la seva ciutat i guanyadors del concurs de bandes de la mateixa; van començar a tenir concerts a l’esquena i tot plegat anava a més. Cançons directes, lletres senzilles i un resultat: un pop sincer i fresc. I és que d’aquí es va gestar el nom del grup: Alvians. Un amplificador vell i atrotinat al qual ningú s’hi volia endollar, l’Alvian, però que al final van haver de conèixer tots: cada dia li tocava a algú. No cal res espectacular o grandiós per poder fer res que pagui la pena: el contingut ha de moure, ha de sacsejar. Fins que es doni això, la forma és l’últim a considerar.
Ara bé, les ganes d’anar una mica més enllà van portar-los al món dels pedals d’efectes, de les veus que lliguen la melodia i dels patrons més imaginatius. En directe, busquen mantenir aquest rigor i la cura d’encaixar bé el que cadascú aporta en el moment oportú. Amb noves eines per expressar-se, la banda va poder portar més al límit els temes que el Dalmau composava, que a l’hora presentaven, cada cop més, noves possibilitats. D’aquí neix la metàfora matemàtica del Sinusoïdal: malgrat viure en el món de les felicitats impostades i de les etiquetes banals; el més important, el més fons, no és mostrar-se eufòric o trist, per després convertir-ho en una imatge o un estat ideal a vendre on sigui. No: el més bàsic és una acció. Quina? Sentir-se sentint: l’acció fonamental que no és altra cosa que la gènesi de qualsevol lletra, melodia o acord que valgui la pena. El repte no era complicar el que ja s’havia aconseguit, sinó entendre millor com dirigir-ho cap a aquest nucli. I es va trobar això: l’estabilitat que hi ha en l’atenció al que es dóna o es viu primerament. Respectar el senzill, que es deixarà vestir de gala en ocasions, però que molts cops en té prou amb uns hàbits més austers. I en surt, precisament, això: la diferència i la singularitat que no s’avé amb cap mena d’homogeneïtzació; sinó que fluctua en moviment, de vegades amunt, de vegades avall.
Aquest 2019 presenten el seu primer disc d’estudi: Sinusoïdal, sense oblidar-se dels temes dels inicis, ni tampoc dels que tot just van sortint pel proper. Amb les ganes d’un grup d’amics que noten que noten que creixen junts i amb tota la il•lusió de compartir-ho amb qui vulgui. Perquè hi van, però hi van sense pressa.

Ver más

Componentes

Alvians tiene los siguientes Componentes:

Marina Sabaté Reig
 
Marina Sabaté Reig

Clara

Voz

 
Marina Sabaté Reig

Dalmau

Guitarra y voz

 
Marina Sabaté Reig

Ana

Bajo y voz

 
Marina Sabaté Reig

Nèstor

Guitarra

 
Marina Sabaté Reig

Pere

Bateria

 

Colaboradores

Alvians colabora con los Usuarios:

Ofertas

 

Galería

La galería está vacía

Discografía

Alvians todavía no ha publicado discografía.

Audiovisual

Actividades del mes

No se encontraron resultados

Contacto

Puedes contactar con Alvians a través de:

Síguelo en: